För konst gör skillnad


Hösten 2019 arrangerades samlingsutställningen KlimatSalongen för första gången! Så många fantastiska, generösa och begåvade människor! Tillsammans gör vi skillnad, verkligen. 
Det organiserades helt ideellt och det gick att göra en gång, på rent adrenalin och med det högre syftet för ögonen. Men för att det skulle kunna arrangeras igen, helst varje år och vara hållbart för projektets framtid så behövde vi tänka till. 

Projektet KlimatSalongen drivs idag genom kultur- och arrangörsföreningen Generator. Föreningen Generator har funnits sedan 2005. Den löpande verksamheten i Generator är inriktad på verksamhet som gynnar social och kulturell hållbarhet och är en samlingspunkt för kulturarbetare av alla sorter - proffs som amatörer - som vill skapa stora som små upplevelser. 


Projektet vill bidra till hållbart skapande, bredda kunskapen och målgruppen för konst-, klimat- och samhällsengagemang. Föreningen vill lyfta konstens roll i samhällets omställning och främja konstnärernas arbete.

VÅR VISION

Neo:material:ism
Affisch_2020_liten___serialized1
KlimatSalongen 2019 slut! 2020 kör vi igen!
Vägg att bygga utställning på
Helena med Greta, stenciltryck av Anna PQ Art
Nino Christians tavla på Residensets vackra vägg
43
Pepp och prepp inför vernissagen 2019
Mikaela & Linda arbetar med listorna inför vernissagen 2019
Moderator Annika och Linda i vernissagens inledningssamtal
38
IMG_0265 (1)
Skärmavbild 2020-10-02 kl. 19.36.06
Skärmavbild 2020-10-02 kl. 21.27.50


Huvudarrangemanget samlingsutställningen Klimatsalongen anordnas årligen utifrån ansökningsvillkoren. Föreningen väljer årligen organisationer att samarbeta med.


Föreningen har till ändamål att:

  • Främja projekt med konstnärligt och kulturellt uttryck i sammanhang där klimat- och miljöfrågor lyfts.
  • Skapa eller bidra till sammanhang för att lyfta tekniker, företeelser och bredda kunskap kring hållbart skapande och konstens roll i samhällets omställning.
  • Skapa eller bidra till sammanhang där målgrupper blandas i konst-, hållbarhets- och klimatfrågor.
  • Väcka lust till skapande, engagemang samt ett lustfyllt och ansvarsfullt deltagande i samhällsfrågor.


Allt med en ödmjuk öppensinnad attityd gentemot den komplexitet som råder i många frågor och människor och instansers olika förutsättningar till förändring och omställning.

Föreningen arrangerar konstutställningar, föreläsningar, arrangemang med dessa frågor i fokus.


Föreningen ämnar också på sikt upprätta en konstnärsbank i föreningen, som då kan fungera som en förmedling till företags, kommuners eller regioners visualiseringsprojekt, använda konstnärsbanken för interna projekt i föreningen samt vid behov ev. stödja dessa konstnärers egna projekt. 


Linda Engström  Projektledare, grafik.

Ingela Ljung
ordförande Generator

Arbetsgrupp:
Pia Björstrand
Carin Nerman
Tove Gulliksson
Julia Lindeborg